Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Kdo v playoff in pregled vikenda


image


Kdo v playoff za prvaka

Ob pogledu na lestvico lahko samo predvidevamo, kdo. Želel sem napisati bolj podrobno v stilu. Te morajo premagati tega, tisti morajo dobiti vsaj set. Če te tega pa uni unga pol morajo tisti tistega. No, hitro sem obupal.
Npr. vodilne Petkove čakajo še tri tekme, kjer lahko komot izgubijo in bi se izkazalo, da je 12 točk premalo za naprej. Pomemben del razigravanja je tudi točka za set. Kaj lahko se zgodi, da bo ravno kakšen set odločil potnika za naprej oz. tudi končnega zmagovalca. Na drugem mestu Dragomelj, prav tako kot Petkove čakata tekmi z ekipama Stan in Olio ter Mayami. Torej z neposrednimi tekmeci za prva mesta v skupni. Četrti kandidati so Švoh fantje, ki bi ob predvidevanju, da bodo osvojili še 6 točk, svojo pot med prve tri v skupini iskali na tekmi z ekipo Mayami. V skupini A je med petimi ekipami boj za prva tri mesta povsem odprt.
Rahlo razočaranje leta je ekipa Na glavo, no morda ne tolikšno razočaranje kot podatek, da se ne bodo uvrstili v ligo za prvaka pomeni to, da je liga močna, da so ekipe vrhunsko pripravljene ter seveda tudi dejstvo, da so razlike male in kot je rekel že Rok Petrovič se ti enkrat izide enkrat pač ne. No pri ekipi Na glavo – lanski zmagovalci lige, v tem primeru pomeni. Samo enkrat pa nikoli več.

Pregled vikedn tekem

V petek smo v A skupini videli dve poslastici. V prvi tekmi večera so se pomerili Dragomer, v postavi Purkart in Winterlitner ter Švoh fantje v postavi Leben in Vrančič. Kot pravi kapetan Švoh fantov – Mikuš, je selekcija zelo zahtevno delo. Verjamemu mu. Opazili smo namreč, da je skupnemu sestanku ekipe, po navadi ga imajo ob torkih, pil cedevito. Kljub navzven sproščenemu videzu pa bil opažen, kako si grize nohte in se sprašuje, ali se je pravilno odločil. Tudi tu ga razumemo- ni lahko imeti v ekipi Lebna.
A lej ga zlomka ravno Leben je bil junak tekme. Močni servisi mladeniča Winterlaitnerja ga niso prestrašili. Dolge roke in višina Purkarta ga niso zmedli. Kot v najboljših teniških letih, čeprav jih sam nikoli ni doživel, je vračal servise. Sledil igri in pritiskal mrežo, hkrati pa je bil on tisti, ki svojega partnerja Vrančiča, ni pustil do predaha in od njega zahteval popolni fokus. Sicer nisem dobro slišal, a legenda pravi, da ga je motiviral z besedami. »igraj in zmagaj, pol greva pa na pir. Danes ga bova lahko saj z nami ni kapetana sivega volka«. Odločal je tretji set, ki sta ga dobila šele v tie brejku z rezultatom 7:4. Čestiutamo.

Od druge tekme pa sem pričakoval več oz. bolj natančno bi moral napisati. Pričakoval sem bolj izenačen rezultat. Ob pogledu na rezultat je vidno, da je v  vsakem setu odločal le en brejk. Nevem, čudni so ti teniški rezultati. Še dobro, da vemo, da je rezultat eno igra pa povsem nekaj drugedga. Ekipa Stan in Olio se je tokrat predstavila s svojo rezervo, saj je Selak poškodovan. Ob Jamšku se je igrišču pojavil Pušnik. Pušnik, pravi, da je bila malce pozna ura za teniško tekmo. Saj, da je sam ob takih urah že doma- edin, če ni. V ekipi Mayami sta za zmago garala Pokeršnik in Kolesnikov. Žal o sami igri oz. potezah ne morem kaj veliko povedati, saj tekme nisem prav veliko videl. Sem jo pa na sosednjem igrišču bolj slišal. Ne vem, ali se samo meni zdi ampak so prav vsi igralci servirali zelo močno. V dvorani je pokalo. Tolažim se z dejstvom, da ko stojiš na igrišču in braniš te servise, je lažje. No, ne vem če. Upam, da vam bom lahko iz prve vrste to tudi povedal in rekel, da sem imel prav. Sam namreč nastopam v skupini B, o katri več naslednji teden. Seveda si pa lestvico tako skupine A kot skupine B ogledati sami. V B skupni so potniki v playoff že skoraj znani. Toda to ne zmanjšuje boja za točke, ki se jih nese naprej v izločilne boje.

Najlepše pa je, da se po tekmah takole usedemo in pogovorimo ter poskrbimo za vnos prepotrebne tekočine. 

Objavljeno 08. Jan. 2023 ob 06:56:35

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava