Spletna stran uporablja piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik. Spletna stran uporablja začasne sejne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani za registrirane uporabnike ter analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

S klikom na desni gumb soglašate z uporabo analitičnih piškotkov. Strinjam se Ne strinjam se

loading Nalagam...

Zmaga ni bila tako gladka, kakor je sladka


image


Med ligaši je zavihralo, napetost v petek 12.1.24,  je bilo čutiti že v četrtek, ko so igralci prinašali loparje za napeti v trgovino Protenis, kupovali gripe, žoge pač ne saj so v Millenium ligi vštete v ceno prijavnine.
Napeti kot puške so igralci prvega petkovega dvoboja prišli že pol ure prej in v lokalu Watchbar ponovili še zadnje detajle taktike. Ob 17. uri sta se pomerili dvojici, ki sta bili na drugem in tretjem mestu. Balončki in Periferija. Tekmo smo imenovali mali derbi. Sam pa bi pred tekmo stavil na Periferijo ...in seveda izgubil.
Član Balončkov Žiga je tudi tokrat pokazal, da vsi vloženi napori v treninge v mladih letih le niso bili zaman. Močan oz. premočan servis tudi tokrat ni razočaral, partner Dušan, miren kot kip Franceta na Prešernovem trgu, skoncentriran kot Anamarija Lampič na strelišču.  Na mreži, kot mladi ris naredil samo in točno to, kar se je od njega pričakovalo. Dvakrat je zadel, dvakrat se je umaknil in drugi in tretji set sta v svojo malho pospravila Balončka, ki sta očitno napolnjena s helijem, saj je njuna pozicija na lestvici še vedno tik pod vrhom. Za balone, napolnjene s helijem pa vemo kaj pravijo. Ali jih odnese v nebo ali pa nekega jutra končajo na tleh dnevne sobe. Kje bosta na koncu končala naša Balončka?

Ob 19. uri veliki derbi, ne samo tega petka, temveč, kar lige. Ne samo derbi lige, tudi lokalni dvoboj ekipe Dragomera in ekipe z Vrhnike, ki je na tribune oz. v lokal z razgledom na igrišče, kar malce presenetljivo privabil gledalce, ki so že v prvem gemu vstajali s stolov in navdušeno ploskali.
Vrhničana oz. ekipa Smooth volley je začela servirati in vse do šestega gema so bili serverji uspešni in suvereni. Nato pa prvi break, in to kakšen. Kapetan ekipe SV, ne slovenske vojske, čeprav je pokalo in streljalo le kadilo se ni. Kapetan Kirn je pokazal, da je še vedno poskočen in z uletavanjem na mreži izkoristil prvo break žogico. 4:2 nato servis in 5:2. Evo ga, mava ga. Si je morda za trenutek mislil. »Zdele servirajo oni, pol bo pa suvereni Krese dokončal delo v prvem setu« si je mislil. In tako sta pri rezultatu 5:3 prišlo do prve set žoge – neizkoriščena, 2. set žoga – neizkoriščena, pa tako dobro je kazalo, a se je Kresetu rahlo zatresla roka in žoga je bila predolga, opa 1. break žoga in ecola- Kirnov vole je tokrat končal v mreži in break je bil tukaj. 5:4. Tekma je napeta, gledalci tako zadovoljni, da so si naročili novo pijačo. Prenosni pokal, ki mirno čaka na zmagovalce lige, je povsem miren, ima le eno (pobožno) željo in ta je, da bi ga letos domov odnesel Gartner. Gremo mi raje na igrišče. Evo hitro gre. 5:5 in servira Kirn. Od raja do pekla si je mislil, ko je naredil dvojno in »podaril« gem. 6:5 za Dragomer.  Pa ljudi dali je to moguče. Točke na hitri podlaga Milleniujma so postajale daljše, udarci manj močni, rokce so se pa malo skrajšale. Smooth se ne predaja, koncentracija in zaupanje v debel partnerja je bila še vedno 78 %. Publika je na nogah, break žoga in dvojna. Z enako mero prijaznosti so Dragomerci vrnili in set se bo odločal v tie breaku.

Potek tie breaka. Pri 2:2 Lihtenwalner »uletava« na mreži in zaključi ter ekipa Drag. Povede 3:2 enako, če ne celo še malce bolj prefinjeno naredi Kirn za 4:4, WAW pasing po paraleli, kdo si upa narediti tako drzno potezo v tako napetem trenutku. Uganili ste. To lahko naredi samo Petkovšek. 5:4 za Dragomer. Na sceno stopa Kirn, vedeli smo, da je to igralec z izkušnjami, nismo pa vedeli, da jih zna tudi uporabiti,  ko je to potrebno. 5:5 in tu je že drugi mini break 6:5 ter že 4. set žoga – spet neizkoriščena. In kot po pravilu sledita dve napaki ter tu je 1. set žoga za Dragomer. Jo bodo/so jo izkoristili. Navijači Smooth volleya so si pogrizli že vse nohte, kot je ponarodela slovenska navada seveda niso več verjeli v svojo ekipo in nemočno opazovali. Ali so stiskali fige ali pesti ni pomembno. Pomembno je, da je delovalo in prva set žoga za Dragomer ni bila izkoriščena. En return v avt, en močan forhend Kreseta, ki je predvsem presenetil sebe, kaj šele druge. In smo že pri 5. set žogi- to je pa treba izkoristiti PM – je bilo razbrati iz ust Kirna. In res peto set žogo je vrhniškim argonavtom uspelo izkorisitit. Navijači v dilerju, na komentatorski mizi se je takoj pojavilo novo pivo. Pelo se je, kričalo, ponosno pogledovalo po lokalu, čes poglej to so naši fantje. So navijači čutili, da bo šlo od sedaj naprej samo lažje. Komaj smo jih utišali za nadaljevanje tekme, saj je bilo ozračje bolj glasno, kot je glasno v beograjski dvorani Pionir med košarkarsko tekmo.

Drugi set je takoj postregel z novim breakom in Smooth je povedel 2:0, Še naprej neustrašni Kirn, ki je bil boj na mreži in nezgrešljivo smešira. Vemo, da je tenis zanimiv in da se ne gre tudi za trenutek sprostiti, saj te to lahko takoj kaznuje. Ecola break 2:1. Premor pride prav in glave se zopet nacentrirajo. Zbranost Kreseta se odraža na mreži, kjer je manj prebojen kot neprebojen jopič svetovnih voditeljev nato še as Kirna in 3:1. Ne bom preveč pihal na dušo, a te znani stavki v teniškem svetu, ki so tako enostavni za razumeti zmagovalcem pa tako kravžljajo živce poražencem. Toda uporabimo tega, da ko je treba, je pa najbojši. Kirn je poznan po svojem bekendu, a le v omrežju svoje poštne številke 1360, saj očitno glas ni prišel do področja poštne številke 1358. In če ne bi videl, ne bi verjel. Čeprav sem slišal, a preslišal.  5:1. Dragomer že malce v obupu, a zdaleč od tega, da bi se predal. Močni servisi, celo tako močan, da je Kreseta ob returnu položilo na tla, saj se žogi, ki je proti njemu letela 201 kmh ni mogel drugače izogniti. 5:2 in spet servira Kirn, 30/0, Krese prvič na mreži, 40/0 . Krese drugič na mreži in zasliši se krik zmagovalcev, skočita si v objem, kot si skočijo v objem zaljubljenci, ko se fant ali punca vrne z misije, ponosno pomahata publiki iz že z gesto napovesta, da zdej bosta pa enga zasluženo splila.
Zmaga ni bila tako gladka, kakor je sladka.  Čestitamo vsem za dobro tekmo in zanimive točke.

Na tretji tekmi dneva so se pomerili Spinacha in Dark horse. Spinacha je dobila prvi set in prvo točko v ligi nato pa v drugem malce popustila v tretjem pa še malce dodala v tisto napačno smer in ekipa Dark horse je upravičila vlogo favoritov ter vknjižila nove točke tako, da je kar gužva pri vrhu lestvice in vsaka tekma v nadaljevanju lige je lahko sila pomembna.

Naslednje tekme sledijo že naslednji teden in točke so pripravljene, da se porazdelijo. Oglejte si lestvico, izberite si favorita in od 17 ure naprej pridite pogledati tenis v Millenium. Se vidimo.

Objavljeno 14. Jan. 2024 ob 11:28:51

Komentarji (0)


Ogled komentarjev je omogočen samo prijavljenim uporabnikom! prijava